Cultura

La vaga de l'1 de febrer tancarà 522 sales de 72 cinemes arreu del país

La secunden principalment Cinesa i Grup Balañá. Els Cinemes Verdi no han tingut "cap altra opció" que afegir-s'hi davant la pressió de les 'majors'

La vaga de cinemes convocada per a l'1 de febrer pel Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya contra la nova llei de cinema en català ha sumat 72 cinemes i comportarà el tancament d'un total de 522 sales d'arreu del país. Alguns exhibidors han manifestat que s'han vist obligats a prendre aquesta decisió per pressions de les empreses distribuïdores.

D'entre la llista oficial de cinemes agremiats que faran vaga, la secunden principalment les grans distribuïdores cinematogràfiques Cinesa (66 sales a Barcelona) i Grup Balañá (41 sales), tot i que la també major Lauren Films ha decidit no afegir-se a la convocatòria.

Per la seva part, els Cinemes Verdi –on projecten pel·lícules catalanes i estrangeres subtitulades en català o castellà– no han tingut més opció que accedir a tancar les seves 12 sales aquest dilluns a causa de la pressió de les distribuïdores, tal com han donat a conèixer en un comunicat: "Ens han comunicat els distribuïdors que si no tanquem com la resta de cinemes, no ens facilitaran pel·lícules per poder estrenar i per tant ens veurem obligats a tancar definitivament".

Podeu consultar la llista dels 794 cinemes catalans amb activitat i, ombrejades, les 522 sales agremiades que faran vaga l'1 de febrer.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.