Cultura

Carod defensa la projecció del català a Expolangues

Pressiona el govern francès perquè avali el reconeixement del català a la UE

Josep-Lluís Carod-Rovira va defensar ahir “la rellevància del català” en el marc d’una visita a París amb motiu de la inauguració de la fira Expolangues, dedicada a l’aprenentatge de les llengües estrangeres, en la qual el català és aquest any la convidada d’honor. El vicepresident del govern va instar a multiplicar els esforços per obtenir el reconeixement del català com a llengua oficial de la Unió Europea, que considera “una assignatura pendent”.

Carod-Rovira ha aprofitat la visita per pressionar les institucions franceses sobre la necessitat de potenciar el català a Europa, tot i l’escàs interès amb què ha respost l’executiu de París. El vicepresident es va reunir ahir amb el delegat general per a la llengua francesa, Xavier North, a qui va recordar que el català “no és una llengua minoritària a Europa, sinó que és la comunitat lingüística de deu milions d’europeus”.

A la tarda, Carod-Rovira va pronunciar un discurs a la Delegació del Govern a París, on va recordar que el català “és la dotzena llengua europea més parlada” a la UE i va qualificar la seva situació en el context comunitari com “una anomalia legal”. També va destacar “l’enorme potencial econòmic” que hi ha al darrere de tota llengua. “Les llengües són un bon negoci, un factor clau de competitivitat empresarial”, va defensar.

Preguntat sobre l’habitual resistència de les institucions franceses a l’hora de promoure l’ús del català, Carod-Rovira va destacar l’esmena aprovada el 2008 per l’Assemblea Nacional, que establia que les anomenades “llengües regionals” també formen part del patrimoni francès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.