Cultura

Subhasten cinc fotografies de Centelles en benefici de les víctimes d'Haití

Les fotografies han estat cedides per a aquesta ocasió pels hereus del fotoperiodista

Cinc fotografies d'Agustí Centelles se subhasten aquesta nit a la casa Soler i Llach de Barcelona en benefici de les víctimes del terratrèmol d'Haití.

Les fotografies han estat cedides per a aquesta ocasió pels hereus del fotoperiodista i compten amb la col·laboració de Gràfiques Igol i de la mateixa Soler i Llach, que en ser una subhasta benèfica no cobrarà cap comissió sobre el preu d'adjudicació.

Segons ha informat Soler i Llach, la recaptació de la subhasta es destinarà als programes de Metges Sense Fronteres per a ajuda a Haití.

Tres de les cinc fotografies tenen un preu de sortida de 700 euros: Barcelona, sortida de la columna García Oliver, 1936, Lluís Companys, Josep Tarradellas i Antonov Owenko, presidint l'enterrament de Bonaventura Durruti, 1936 i Camp de concentració de Bram, França 1939.

Les dues altres, Siétamo, 1937 i Monte Aragó, 1936, amb preus de sortida de 600 euros cadascuna, corresponen a dos moments al front al començament de la Guerra Civil espanyola.

Les cinc instantànies que se subhasten són gelatines de plata, amb firma i segell humit del fotògraf, de tirades realitzades per Centelles durant la dècada de 1970.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.