Cultura

Ignasi Guardans afirma que l’Estat no estimularà el doblatge en el cinema

El director general de l’Institut de Cinematografia admet la paritat entre el català i el castellà a les cintes. No descarta que les pel·lícules en català puguin competir als Oscars, però recorda que han de ser elegides per l'acadèmia espanyola

El director general de l’Institut de Cinematografia i de les Arts Visuals, Ignasi Guardans, ha afirmat que, malgrat que veu bé la paritat entre el català i el castellà en el doblatge de pel·lícules, des del ministeri de Cultura prioritzen la versió original: “Des de l’Estat no estimularem el doblatge. Jo entenc que, si hi ha d’haver doblatge, evidentment ha de ser equidistant entre les dues llengües que hi ha a Catalunya, això queda clar, mentre hi hagi doblatge; però exaltar el doblatge com una cosa positiva, no.”
Ignasi Guardans ha afirmat, en declaracions al programa El matí de Catalunya Ràdio, que li sembla “perfecte” que les pel·lícules en català puguin presentar-se als Oscars de Hollywood com a millor producció de parla no anglesa. Ha advertit, no obstant, que la cinta l’ha de presentar una acadèmia que representi un Estat.

“Des del punt de vista de l’administració no tenim cap inconvenient que les pel·lícules en llengua catalana puguin competir. Quin és el mecanisme perquè competeixin? Ja ho dic, els premis de l’Acadèmia no els decideix l’Estat, ni la selecció. Els decideix una acadèmia que no és de l’Estat (...) i, per tant, s’hauran d’arreglar i decidir-ho entre els acadèmics, que són la gent que fa cinema, no ens toca a nosaltres”, ha declarat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.