Cultura

RTVE s'aboca a l'iPhone

La radiotelevisió pública estatal manté el procés de renovació tecnològica i presenta ara aplicacions per a la telefonia mòbil

El món de la televisió viu ara un dels moments crítics de la seva història en iniciar tot un seguit de reformes que provenen, directament, de la innovació en el tractament de la informació digital.

El pas de la televisió analògica a la televisió digital terrestre, que tindrà l'acte final el mes vinent, és només un exemple.

Un altre, entre molts més, el constitueix la desaparició del televisor com a eina única a l'hora de veure a distància. Internet ja fa temps que fa treball de sapa i a les televisions els ha calgut reaccionar.

En aquest procés, la telefonia mòbil també comença a agafar volada perquè els aparells ja inclouen pantalles grans que permeten el seguiment d'imatges en moviment amb una certa comoditat ocular.

És en aquest punt que Radiotelevisió Espanyola (RTVE) s'afegeix al club de les emissores que exploren les possibilitats de l'aparell multimediàtic que pràcticament tothom du sempre a sobre.

L'ens públic estatal ha llançat una nova aplicació útil per als productes iPhone i iPod Touch que permet que els usuaris segueixin Canal 24 Horas -el canal d'informació contínua de l'ens-, les retransmissions en directe que faci Televisió Espanyola i les emissions de Radio 5 -el canal que Ràdio Nacional d'Espanya (RNE) dedica només a la informació.

El servei, a més, compta amb un sistema d'alertes que s'activa quan hi ha noves retransmissions en directe.

Amb tot, aquesta mena de noves vies de difusió de continguts no situen el televisor a les portes del cementiri, perquè els moviments de fusió dels canals de difusió de continguts el tenen en compte: aquesta setmana s'ha presentat un sistema de navegació per internet que s'ha dissenyat específicament per a televisors de pantalla plana... connectats a la xarxa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.