Cultura

Álex de la Iglesia rellevarà González-Sinde a l'Acadèmia del Cine espanyola

El proper 21 de Juny, l'entitat el ratificarà perquè no s'han presentat més candidatures

El director de pel·lícules com El dia de la bestia o Los crímenes de Oxford, Álex de la Iglesia, és l'única persona que ha presentat una candidatura per presidir l'acadèmia espanyola de cinema. Aquest divendres, l'entitat farà pública la candidatura del realitzador, la qual es complementa amb la presència d'Icíar Bollaín i Emilio Pina.

De la Iglesia només haurà de ser ratificat perquè és l'únic candidat. Això passarà el proper dia 21 de Juny, que és quan s'haurien de celebrar les eleccions.

En ser ratificat com a president , substituirà l'actual ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, que va dimitir del càrrec per formar part de l'executiu de Zapatero. Amb la seva dimissió -i tal com obliguen els estatuts de l'ens- també van abandonar el càrrec els dos vicepresidents de l'Acadèmia, Enrique Urbizu i Manuel Gómez Pereira.

Només arribar, haurà de renovar la meitat dels vocals de la junta directiva. Tot i això, la tasca més dura que espera a aquest bilbaí de 43 anys serà desenvolupar la llei del cinema que va aprovar el govern al final de 2007. El termini per presentar més candidatures va expirar el passat dimecres, dia 20.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.