Cultura

Arrenca la Universitat Catalana d'Estiu

El programa d'enguany recull temes com el nou finançament autonòmic i el Pla Bolonya i les seves repercussions en la educació superior

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat, Josep Huguet, inaugurarà aquest dilluns la 41a edició de la Universitat Catalana d'Estiu (UCE), que recull en el seu programa temes com el nou finançament autonòmic i sobre l'escenari que planteja l'Espai Europeu d'Educació Superior (EEES).

Fins el 25 d'agost, s'espera a Prada la presència de polítics, com l'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall, que intervindrà el dissabte 22 en un debat sobre la pel·lícula Cataluña-Espanya.

També hi seran el conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, el secretari general d'Economia de la Generalitat, Martí Carnicer, l'exministre Joan Majó, l'exconseller Francesc Homs, el secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, i el president d'ERC, Joan Puigcercós, entre d'altres.

El Pla Bolonya i les seves repercussions en la educació superior reuniran dilluns 24 a vuit rectors d'universitats dels Països Catalans, en un acte que presidirà el conseller Huguet, i on també hi assistirà el president de l'Assamblea Parlamentària del Consell d'Europa (PACE), Lluis Maria de Puig.

El rector de la UCE, Jaume Sobrequés, ha destacat que la UCE serà aquest any, una vegada més, una síntesi entre activitats acadèmiques d'"alt nivell" i la presència d'actors polítics que aprofitaran Prada per expressar el seu punt de vista sobre l'actualitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.