Cultura

Sinde ofereix una "còpia" de l'arxiu Centelles a Catalunya

La ministra de Cultura espanyola diu que seria "un gran plaer" enviar un duplicat del fons a Barcelona. Assegura que feia "moltíssim temps" que negociava amb els fills del fotògraf

La ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde, ha manifestat avui que seria "un gran plaer" proporcionar una còpia de l'arxiu de Centelles perquè estigués "dipositada" a Barcelona i que des del Ministeri estan "sempre disposats a col·laborar" amb la Generalitat i amb els ciutadans de Catalunya.

En aquest sentit s'ha manifestat la ministra, davant de les preguntes dels periodistes que s'han interessat per saber la seva valoració de les declaracions del conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, qui ha considerat que la compra de l'arxiu fotogràfic per part del Ministeri es devia a una "maniobra política".

Segons ha manifestat la titular de Cultura, el Ministeri portava "moltíssim temps" en negociacions amb els hereus d'Agustí Centelles per comprar aquest llegat, i ha recordat que, com en molts altres casos, l'Estat compra obres o arxius perquè estiguin "a disposició dels ciutadans".

Així, ha indicat que els ciutadans de Catalunya, sempre que ho necessitin, podran consultar o tenir a la seva disposició les seves obres.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.