Cultura

Pascal Comelade i Enric Casasses enregistraran en directe el seu nou treball el 14 de maig al Principal

La seva segona col·laboració és el plat fort d’una temporada artística que, entre altres convidats, inclou la companyia de ballet de David Campos –que s’ha compromès a actuar malgrat que estigui penjant d’un fil– i Chano Domínguez

El 14 de maig el Teatre Principal es convertirà en l’escenari en el qual Pascal Comelade i Enric Casasses enregistraran en directe la seva segona col·laboració. Després de La manera més salvatge, tornen a repetir la particular proposta poètica i musical acompanyats de Pep Pascual al saxo, clarinet, campanetes i joguines; Gerard Meloux al piano de joguina i la guitarra de plàstic; Ivan Telefunken a la guitarra; Oriol Lluna a la bateria, i Roger Fortea al baix.

El de Montpeller i el poeta gracienc seran el plat fort d’una temporada artística que començarà el divendres dia 22 amb la interpretació d'El cant del cigne de Franz Schubert pel reconegut baríton Enric Martínez-Castignani i el pianista Francisco Poyato, també al Principal.

Per a tots els paladars
Amb les entrades i abonaments ja a la venda, les propostes que passaran per la ciutat fins a la primavera inclouen, entre d’altres, la companyia de ballet de David Campos i Chano Domínguez.

Segons va confirmar el programador Emili del Bas, malgrat que la continuïtat de la companyia colomenca penja d’un fil (depenen d’una reunió amb la Generalitat que probablement tindrà lloc aquesta setmana), Campos “s’ha compromès a ser aquí el 7 de febrer, encara que sigui reunint els ballarins per a aquesta actuació”.

Pel que fa al mestissatge entre flamenc i jazz, el Chano Domínguez Quartet actuarà el 12 de març a la Faràndula. Igualment, per segon any consecutiu es torna a col·laborar amb el Festival de Jazz de Terrassa, amb el saxofonista Bobby Watson al capdavant del grup The Hazz Tribe, que actuarà el 26 de març al Teatre Principal.

Quant a la música de cambra, a més del concert del dia 22, Joventuts Musicals ha organitzat un programa que compta amb la virtuosa violinista Ala Voronkova al febrer, el Quintetíssim de Vent de l’OSV al març, el jove Trio Concordiae a l'abril i, per tancar temporada, el pianista Sergi Nutels, un nen prodigi (ara ja adolescent) que torna a la ciutat dos anys després de la seva primera actuació.

Qui també repeteix escenari és Jordi Molina, un dels coneixedors actuals més importants de tenora; Molina actuarà amb el grup folk Mata de Jonc, amb percussió d'Enric Canada, el 16 de maig per presentar Lo país meu.

Teatre i cinema
Com a novetat, es torna a impulsar un cicle temàtic que enguany servirà per confrontar disciplines artístiques. Sota el nom Eines de ficció, bàsicament es fan propostes per unir teatre i cinema donant continuïtat a les obres de primera fila que passaran fins a l’abril pel Principal: Una comèdia espanyola de Sílvia Munt (29 de gener), Su seguro servidor, Orson Welles de Josep Maria Pou i Esteve Riambau (28 de febrer), Boulevard de Carol López (20 de març) i Nixon-Frost (Unplugged escènic) d’Àlex Rigola (30 d’abril).

Així doncs, es projectarà gratuïtament per a tots els espectadors que vagin a veure aquests espectacles Tras el ensayo d'Ingmar Bergman el 30 de gener, Màscares d'Esteve Riambau i Elisabet Cabeza el 2 de març, Historias de Filadelfia de George Cukor el 23 de març i Network de Sidney Lumet el 30 d'abril.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.