Cultura

Les televisions privades hauran de pagar un 3% dels seus ingressos a RTVE i les de pagament, l'1,5%

El govern espanyol aprova el projecte de llei de finançament de la televisió pública estatal que en suprimeix la publicitat

El consell de ministres ha aprovat aquest divendres el decret llei de finançament de la Corporació Radiotelevisió Espanyola (CRTVE) que preveu suprimir la publicitat als mitjans públics estatals. El projecte de llei ha de començar ara la seva tramitació parlamentària.

El projecte de llei preveu, segons ha explicat la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, compensar els ingressos per publicitat a través de les aportacions de l'Estat, de les televisions comercials i del sector de les telecomunicacions. Segons De la Vega, les televisions privades hauran d'aportar el 3% dels seus ingressos bruts d'explotació, les televisions de pagament, un 1,5 %,  i els operadors de telecomunicacions, un 0,9%.

De la Vega ha explicat que amb aquest projecte el govern "vol completar" el nou model de "qualitat" de la televisió pública. A més, ha explicat que la tramitació parlamentària al Congrés es farà en caràcter "d'urgència".

La vicepresidenta del govern espanyol diu que les taxes imposades a les televisions comercials respon a la recomanació del Consell d'Estat, que va apostar per aplicar un règim diferenciat per a les televisions privades i les de pagament, ja que "les dues fórmules no depenen de la publicitat de la mateixa manera".

De la Vega assegura que la supressió de publicitat a RTVE "dinamitzarà" el mercat publicitari. La portaveu del govern espanyol considera "lògic" que, ja que els operadors privats "es veuran beneficiats, "destinin part dels seus ingressos a finançar la televisió pública."


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.