Cultura

S'obre el període de recollida de firmes de la ILP que vol que TV3 es vegi al País Valencià

Sindicats, partits i associacions han presentat la Iniciativa Legislativa Popular per una Televisió Sense Fronteres

Sindicats, partits i associacions han presentat avui a València la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per una Televisió Sense Fronteres.

La iniciativa, que ja compta amb el suport d'alguns ajuntaments del País Valencià com Gandia, Elx, Xixona, Onda i Callosa d’en Sarrià, té com a objectiu que les emissions de TV3 es puguin rebre al País Valencià. La campanya es concreta amb la recollida d'un mínim de 500.000 firmes en el conjunt de l'Estat espanyol durant un període que comença avui i que acabarà el 24 de març del 2010.

Els sindicats, centenars d'associacions i 2.000 fedataris, per ara, agruparan les firmes. En un futur, s'habilitarà una web perquè es pugui signar "de manera simbòlica" ja que perquè sigui vàlida en aquest procés es necessita el certificat digital, segons ha explicat a l'AVUI.cat Toni Gisbert, coordinador d'Acció Cultural del País Valencià.

Els responsables d'ACPV, entitat impulsora, han destacat que "el projecte de llei no només pretén resoldre l'intent de tancament de TV3 al País Valencià, sinó que també vol aconseguir el reconeixement dels espais de comunicació català, basc i gallec". A més, segons Gisbert, el projecte compta amb "una important base legal que té implicació en el futur de la llengua catalana".

Els assistents a la presentació han estat Manolo Picó, secretari de Relacions Institucionals i Cultura de CCOO-PV; Pepa Llorca, secretària de Cultura d'UGT-PV; Macu Gimeno, portaveu d'Intersindical Valenciana, i Adel Francés, responsable d'Acció Sindical; Marga Sanz, coordinadora d'Esquerra Unida del País Valencià; Enric Cuenca del Bloc Nacionalista Valencià; Agustí Cerdà, president d'Esquerra Republicana del País Valencià; Paco Garcia, portaveu nacional d'Iniciativa pel Poble Valencià; Pura Peris, dels Verds del País Valencià; Tonetxo Pardiñas, president de la Societat Coral el Micalet; Lluïsa Cifre, portaveu de Revolta; Alfons Cervera, escriptor; Eliseu Climent, president d'ACPV; Toni Gisbert, coordinador d'ACPV; Mercè Teodoro, advocada d'ACPV; Enric Solà, membre de l'Observatori de Dret Civil Valencià i de la Comissió Promotora de la ILP, i Antoni Pérez Gil, lletrat major de l'Assessoria Jurídica de l'Ajuntament de València i membre de la Comissió Promotora de la ILP.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.