Cultura

A l’estil del Facebook

Tele-5 adapta per a la temporada vinent el format americà ‘High school reunion’, que porta a la pantalla trobades d’exalumnes

Una de les claus de l’èxit del Facebook és que facilita enormement la represa del contacte amb persones a les quals, per una raó o una altra, s’ha deixat de veure.

La televisió dels Estats Units, un país en què l’exposició de la sentimentalitat juga un paper important, no ha estat aliena a les possibilitats de traslladar a la pantalla el món d’emocions que promouen el Facebook i la resta de propostes que, a internet, tenen com a base la construcció de xarxes de relacions socials.

És això el que va provocar, en el seu moment, l’estrena de High school reunion, un programa que pren com a punt de sortida les tradicionals trobades d’exalumnes i que hi aplica els mètodes de transformació del reality-show.

Així, el que generalment es resol en un sopar en què gairebé tothom comprova que tota la resta de partícips ha canviat molt passa a ser, en la televisió, una mena de concurs de to lleuger. En ell, els participants, en comptes d’explicar què els ha passat en els anys recents, se sotmeten a l’escrutini de la resta de concursants, que miren d’endevinar-ho en un entorn agradable –la productora assumeix que un bon escenari ajuda a millorar la narració audiovisual.

És aquesta proposta, adaptada a la realitat peninsular, la que Tele-5 durà a la pantalla la temporada vinent, segons ha avançat l’emissora.

El plantejament de la seva versió no difereix gaire del de l’original: amb el nom de Pasando lista, reclutarà –ja ho està fent– exalumnes i se’ls endurà junts de vacances.

El resultat de la convivència –que inclourà jocs i proves que hi donin una mica de sentit– és el que portarà a la pantalla.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.