Cultura

El nou director de Catalunya Ràdio creu que l'emissora té "opcions de recuperació"

Ramon Mateu compareix per primera vegada davant la comissió de control del Parlament i admet que cal aturar la fugida d'oients tot i que "l'EGM té moltes lectures"

El nou director de Catalunya Ràdio, Ramon Mateu, ha assegurat aquest divendres que l'emissora pública té "opcions de recuperació", després que els últims informes de l'EGM hagin situat RAC 1 com a líder d'audiència a Catalunya. En l'última onada, a més, l'emissora de la Generalitat ha caigut a la tercera posició, per darrere de la Cadena Ser.

En la seva primera compareixença a la comissió de control de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) al Parlament, ha assegurat que en els últims 30 dies, 859.000 persones han elegit l'emissora pública de Catalunya, i ha assegurat que els informes de l'EGM "tenen moltes lectures".

No ha refusat que les últimes xifres d'audiència no són positives, però ha assegurat que introduint millores en la programació i les rutines de treball es pot millorar la situació, ja que ha afirmat que es tracta d'una marca "forta". "Som una finestra que encara està oberta", ha confiat.

Mateu ha contestat així a la pregunta de la diputada de CiU Joana Ortega que ha lamentat que Catalunya Ràdio hagi perdut "el lideratge que mai hauria d'haver perdut", i ha afegit que està davant d'una "greu situació" conseqüència d'una mala gestió, una programació poc competitiva, un discurs "triomfalista" i una dimissió, la de l'antic director Oleguer Sarsanedas, que "ha arribat tard".

El nou director de Catalunya Ràdio ha defensat que l'emissora no pot renunciar a ser majoritària i treballarà per complir els seus reptes que passen per defensar els valors d'emissora pública, contribuir a la normalització lingüística, a la transparència informativa i ser eina d'integració i modernització.

Ha afegit que en tot cas la pèrdua d'audiència ha estat progressiva, i "no ha caigut d'un cinquè pis", tot i que ha reconegut que la baixada acostuma a ser més ràpida que la pujada. Tot i això, ha reiterat que l'objectiu és "parar la fugida d'oients" i aconseguir que els que han optat per altres canals tornin.

Ha apostat per canvis en la programació, basat en valors d'estabilitat del que funciona però afegint modernitat, i ha defensat que la ràdio pública catalana és, al costat de la BBC, una de les més avançades tecnològicament a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.