Cultura

El personal de Ràdio 4 vol dimissions

Els treballadors de Ràdio 4 lamenten el pobre estat a què s’ha reduït l’emissora

Els treballadors de Ràdio 4 han demanat públicament la dimissió de l’actual equip directiu en fer-lo responsable de la situació a què, segons el seu punt de vista, ha arribat l’emissora.

Els treballadors de Ràdio 4 consideren que “a partir de l’11 de setembre, Ràdio 4 entrarà en l’etapa més fosca dels seus trenta-tres anys d’història” perquè “la seva programació ha quedat reduïda a només dos espais diaris d’elaboració externa”.

“Ràdio 4, lamentablement, ha deixat de ser una oferta generalista, actual i competitiva dins el panorama radiofònic català per centrar-se en l’oferta musical”, diuen els treballadors, que consideren que “en els últims mesos, l’emissora ha perdut la seva personalitat i, en paral·lel, bona part de la seva plantilla i col·laboradors”.

La seva visió del moment actual de Ràdio 4, que fa aquesta nit la presentació de la seva nova temporada, du els treballadors de l’emissora a considerar que la situació present “fruit en part de la reestructuració de Radiotelevisió Espanyola (RTVE), ha comptat des del primer moment amb la complicitat de la direcció encapçalada a Barcelona per Montserrat Melià. L’escassetat de mitjans ha fet forat i la manca de projecte ha acabat contaminant-ho tot”.

La programació de Ràdio 4 ja va ser notícia
a les darreries de la primavera d’aquest any, quan es va decidir la programació estiuenca.

En aquell moment, la directora de Ràdio Nacional d’Espanya (RNE) a Catalunya, Montse Melià, va dir que les programacions lleugeres, a l’estiu, les “fan totes les emissores” amb la intenció que els professionals puguin marxar de vacances.

A més, Melià va negar que Ràdio 4 es convertiria en una radiofórmula, tot i que va admetre que la freqüència de l’emissora sí que inclouria “música programada amb l’ordinador”, fet que topa amb les idees dels seus treballadors: “Nosaltres i els qui ens han precedit en la lluita no volíem salvar Ràdio 4 per acabar fent una programació de sis hores al dia”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.