Cultura

Les escoles de la Catalunya del Nord reivindiquen més reconeixement en un concert a L'Auditori

L'Associació d'Amics de la Bressola denuncia que estan oblidats per una Catalunya que "no va més enllà" de les seves fronteres

L'Associació d'Amics de la Bressola demana que les escoles Bressola de la Catalunya del Nord rebin el reconeixement social que els pertoca i reivindiquen que estan oblidats per una Catalunya que no va més enllà “de les quatre demarcacions”. I és per això que avui al vespre seran a L'Auditori de Barcelona.

Sota el lema Fem sonar les Musiquetes hi presentaran Musiquetes per a la Bressola, un disc editat fa un any del qual es van vendre 80.000 còpies. L'espectacle comptarà amb la presència de la majoria de cantants que ja van participar en el disc, com Joan Garriga, Carles Belda, Àgata Casas, Artur Gaya, Clara Andrés, Gerard Jacquet i Miquel Gil, a més a més dels nens de les escoles Bressola.

Amb aquest acte volen explicar quina és la seva tasca a la Catalunya del Nord i reivindicar que també són escola catalana, “amb una immersió molt més profunda” que al Principat, segons Montserrat Higueras, de l'Associació d'Amics de la Bressola.

Higueras denuncia que, malgrat que reben ajudes econòmiques de l'administració catalana i francesa, els cal més comprensió social, perquè actualment La Bressola acull 700 alumnes i no en pot rebre més perquè els falten escoles. Actualment La Bressola gestiona set centres de maternal i primària i un col·legi de secundària.

Aquest any La Bressola celebra els 33 anys amb un projecte educatiu consolidat però que continua necessitant que es conegui arreu, "perquè la taca d'oli es continuï estenent", afirma Higueras.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.