Cultura

El govern demana que no es polititzi el cas Millet per preservar el Palau de la Música

El conseller Castells relativitza les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes i el paper de la Generalitat en la institució

El govern de la Generalitat ha fet una crida a no polititzar el cas de la desviació de fons del Palau de la Música protagonitzat per l'expresident de l'entitat Fèlix Millet per tal de preservar la institució.

El conseller d'Economia i Finances de la Generalitat, Antoni Castells, ha instat les formacions polítiques a “evitar l'espiral d'acusacions mútues” a l'entorn del cas Millet per tal de “preservar la institució del Palau [de la Música], que és de tots”. Segons Castells, “una politització de baix to en el pitjor sentit de la paraula (...) seria negatiu per a tothom”. Al mateix temps, Castells ha relativitzat l'abast de les irregularitats detectades per la Sindicatura de Comptes l'any 2000 i ha recordat que les incidències no es van repetir ni van merèixer cap seguiment especial.

El conseller d'Economia ha respost així les declaracions del líder de Convergència i Unió, Artur Mas, que dilluns va demanar al PSC que assumeixi la seva responsabilitat a través de les institucions que presidia l'any 2000 per no haver fet cap seguiment del que ha acabat sent l'afer protagonitzat per l'expresident del Palau de la Música, Fèlix Millet. Antoni Castells ha remarcat que l'informe més rellevant de la Sindicatura de Comptes sobre el Palau al·ludia a un “desajustament” entre les percepcions declarades per la institució a Hisenda. Segons Castells, d'aquesta indicació de la Sindicatura “difícilment es podia desprendre tot el que hi ha hagut després”. A més, el conseller ha recordat que no hi ha hagut cap més indicació de la Sindicatura en informes posteriors.

El titular d'Economia també ha volgut remarcar que la Generalitat té una participació molt important en el Consorci que gestiona el Palau de la Música, però no pas en la Fundació, que, ha volgut recordar, és una institució privada i és l'àmbit on s'ha produït la defraudació de Fèlix Millet. Castells ha recordat que el govern de la Generalitat s'ha personat en el cas i s'ha mostrat partidari d'actuar “amb severitat” davant de conductes com aquesta. Sobre la Creu de Sant Jordi que Fèlix Millet ostenta, el conseller ha afirmat que el millor que podria passar és que Millet “tingués un gest de dignitat i la tornés”, advertint sobre la dificultat jurídica de retirar-li aquesta condecoració de la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.