Cultura

Bayona rodarà una nova pel·lícula amb el guionista d'El orfanato' el 2010

Ho ha explicat a la revista nord-americana 'Variety', que publica una edició diària durant el Festival de Canes

El director barceloní Juan Antonio Bayona rodarà una nova pel·lícula la primavera del 2010 amb el guionista Sergio S. Sánchez, el mateix d'El orfanato, a partir de fets reals, segons revela la revista nord-americana Variety, que publica una edició diària durant el Festival de Canes.

El projecte és una iniciativa conjunta de Telecinco Cinema, la productora madrilenya Apaches Entertainment i Spongeman, l'empresa de Bayona. Una primera versió del guió va ser entregada per Sánchez el mes d'abril passat i, aprofitant la presència de Bayona aquest dilluns a la Setmana de la Crítica, Telecinco presentarà el projecte a Canes buscant cofinançament i distribució internacional.

"És una història amb molta força, basada en fets reals i que requereix importants desafiaments tècnics", explica Belén Atienza, una de les responsables d'Apaches Entertaiment.

La productora madrilenya va ser creada a principis d'aquest any per Atienza i Enrique López Lavigne, que es van encarregar del tràiler d'El orfanato, l'estrena de Bayona com a director el 2007 i que va suposar el segon film de major recaptació de la història del cinema espanyol.

Sense que encara s'hagi donat a conèixer la naturalesa exacta del guió, les declaracions recollides per la revista americana fan pensar que tornarà a estar relacionat amb el gènere fantàstic. "El film sembla absolutament únic", destaca el conseller delegat de Telecinco Cinema, Ghislain Barrois.Bayona també ha firmat un acord amb la major americana Universal Pictures per portar a la pantalla la novel·la Hater, de l'escriptor anglès David Moody.

El realitzador barceloní serà present aquest dilluns a Canes dins la secció paral·lela de la Setmana de la Crítica, que en aquesta edició l'ha designat padrí dins una jornada dedicada al cinema de l'Estat espanyol. L'altre padrí de la jornada és el canari Juan Carlos Fresnadillo. El film que es presentarà a competició serà Hierro, òpera prima de Gabe Ibáñez.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.