Cultura

La nova sala Beckett de Barcelona duplicarà l'espai al 22@

El nou emplaçament serà l'edifici de l'antiga Cooperativa Pau i Justícia, propietat de l'Ajuntament de Barcelona

La Sala Beckett abandonarà el barri de Gràcia per anar al número 228-232 del carrer Pere IV del 22@. Aquest trasllat suposarà duplicar l'espai, que passarà de 1.300 a 2.600 metres quadrats.

El nou emplaçament serà l'edifici de l'antiga Cooperativa Pau i Justícia, propietat de l'Ajuntament de Barcelona. La construcció, originària del 1924 està formada per planta baixa i primer pis.

El director de la sala Beckett, Toni Casares, ha explicat en roda de premsa que a l'espai cedit per l'Ajuntament i que espera comptar amb l'ajuda de totes les administracions s'hi farà una sala amb 200 localitats i dos sales més petites perquè "els treballs en procés es beneficiïn dels espectadors".

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha dit que "el salt de Gràcia al Poblenou" de la sala Beckett és gràcies a la pressió que ha fet aquest equipament perquè "en aquesta Barcelona quan grates amb passió i il·lusió acabes trobant".

La data del trasllat des de l'actual emplaçament al carrer Alegre de Dalt està per determinar, i el delegat de Cultura de l'Ajuntament, Jordi Martí, ha insistit en que l'acord es va assolir la setmana passada i encara no han tingut temps de concretar els aspectes tècnics i de calendari.

Durant mesos o anys la Sala Beckett podria estar sense escenari perquè actualment manté un litigi amb l'empresa Núñez i Navarro. Per ara, ja s'ha fet el judici i encara s'ha de publicar la sentència. Tot i que Casares ha dit que "no descartem guanyar el judici", també ha manifestat que si hi ha uns anys sense un espai definit es podrien presentar les obres teatrals en altres espais.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.