Cultura

El degà del Col·legi de Periodistes força unes eleccions anticipades

Divergències entre els dos sectors de la junta han provocat el canvi de calendari

Hi haurà eleccions avançades al Col·legi de Periodistes de Catalunya (CPC). La junta de govern ho ha decidit aquest dijous, a proposta del degà, Josep Carles Rius, i les votacions quedaran fixades per a la primera quinzena de març.

Això significa un avançament d'alguns mesos, derivat bàsicament de les divergències entre els dos sectors que van concórrer a les anteriors eleccions.

Aquest avançament es produeix l'endemà que vuit membres de la candidatura encapçalada per Pilar Antillach denunciessin –en un mail col·lectiu als col·legiats– diverses irregularitats en la gestió econòmica i administrativa de l'entitat. La resta dels membres de la junta van negar, en un comunicat públic posterior, qualsevol acusació en aquest sentit.

Josep Carles Rius va succeir, el març de 2007, Josep Maria Huertas Claveria, desaparegut unes setmanes abans i que s'havia imposat per un estret marge (54'69%) a la candidatura que liderava Pilar Antillach (43'32%). Ara caldrà veure quines són les candidatures que aspiraran a la renovació del CPC.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.