Cultura

El TS confirma la condemna a Pepe Rubianes per vulnerar l'honor de l'alcalde de Salamanca

La condemna va ser dictada al juny de 2007 per l'Audiència Provincial de Salamanca, que va considerar provat que Rubianes havia insultat en un escrit portal de notícies parlant dels papers

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna imposada a l'humorista mort Pepe Rubianes per vulnerar el dret a l'honor de l'alcalde de Salamanca, Julián Lanzarote (PP), segons la sentència feta pública aquest dimecres.

La condemna va ser dictada al juny de 2007 per l'Audiència Provincial de Salamanca, que va considerar provat que Rubianes havia escrit en un portal de notícies de Catalunya respecte als "papers de Salamanca" de l'antic Arxiu de la Guerra Civil, avui Centre de la Memòria Històrica.

Pepe Rubianes va qualificar l'alcalde de Salamanca d'"idiota" i un "desgraciat" per la seva postura respecte a la sortida dels papers de l'Arxiu de la Guerra Civil, va afegir l'expressió "què cony ha de llegir!" i al mateix temps va dir que esperava que Julián Lanzarote "s'ofegui en la seva pròpia merda".

En primera instància, el Jutjat número 2 de Salamanca va desestimar la petició d'alcalde, encara que aquesta sentència va ser revocada per l'Audiència Provincial, que va reconèixer la vulneració del dret denunciada i va condemnar a l'humorista a publicar la sentència en el citat portal durant dos dies.

Ara, el Tribunal Suprem va en la mateixa línia de l'òrgan judicial de Salamanca, en considerar que les manifestacions de Rubianes "redunden en el descrèdit de la persona afectada, que per la seva projecció pública i política té transcendència social, comportant en si mateixes una desqualificació inadmissible de reputació".

En la justificació de la sentència, el Suprem afegeix que "es pot discrepar, censurar i criticar amb tota la força que s'estimi necessària, però no insultar".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.