Cultura

El Museu Picasso crea la primera xarxa del pintor a Catalunya

El Museu Picasso de Barcelona ha creat la primera xarxa catalana dedicada al pintor, gràcies a un acord amb els espais o centres relacionats amb Picasso, concretament amb l'Ajuntament de Gósol, el Centre Picasso d'Horta de Sant Joan i la Fundació Palau de Caldes d'Estrac.

L'objectiu és difondre i promoure la investigació sobre la figura del pintor malagueny, del qual ja existeix una xarxa reconeguda a nivell internacional.

Un dels primers resultats de l'acord, que han signat els responsables del centres aquest dijous a Barcelona, serà l'activació del nou Centre-Museu Picasso de Gósol, una petita població del Berguedà que el va acollir per primera vegada la primavera del 1906.

L'estada del creador del 'Guernica' en aquesta població aporta a la seva obra un canvi en l'estètica, que sorgeix a partir del contacte amb la gent i la natura, especialment a partir de la relació amb l'avi Fondevila i els seus amics. Aquest període és el preàmbul del cubisme, i aquest gir en la seva obra seran un dels punts d'atenció del centre.

El Centre Picasso d'Horta de Sant Joan presentarà aquest estiu l'exposició 'Picasso i els seus amics catalans', amb un important préstec del museu barceloní. També s'ha organitzat una exposició de petit format de fotografies d'època realitzades a Horta pel mateix Picasso, que també hi va passar dues temporades, el 1898, quan va caure malalt d'escarlatina, i l'estiu del 1909.

Pel que fa a la Fundació Palau, l'acord servirà per promoure la figura de Palau i Fabre com a expert en Picasso.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.