Cultura

Tretze aquarel·les pintades per Hitler es subasten per més de 107.000 euros

Les pintures eren d'un col·leccionista d'objectes de la Segona Guerra Mundial, que les havia comprat a un soldat anglès que va lluitar contra els nazis

Tretze aquarel·les pintades per Adolf Hitler als anys 20, quan aquest encara aspirava a convertir-se en artista professional, i que van ser trobades fa un mes en un garatge d' Anglaterra, s'han subastat per 95.589 lliures (107.059 euros).

Els quadres del Führer, entre els quals s'inclou un autoretrat, formaven part d'una col·lecció de documents històrics que la casa de subastes Mullock's va oferir al millor postor, en una licitació organitzada a l'hipòdrom de Ludlow, a Shropshire, a l'oest d'Anglaterra.

L'autoretrat, firmat amb les inicials A. H., i que mostra un home pentinat amb la clenxa característica de Hitler assegut en un pont de pedra, va ser adquirit per 10.000 lliures (11.205 euros), segons l'agència britànica PA. La majoria de les aquarel·les, que, segons els experts, han estat subastades a un preu superior de l'esperat estan firmades amb A. Hitler. "Estic molt satisfet. Pensava que es vendrien per cinc o sis mil lliures", ha declarat l'expert en documents històrics de la casa de subastes, Richard Westwood-Brookes.

Segons la casa Mullock's, els quadres van ser redescoberts casualment pel seu propietari, un gran col·leccionista d'objectes de la Segona Guerra Mundial que els guardava al seu garatge. El col·leccionista va comprar les pintures l'any 1945 a un soldat anglès que va lluitar contra els nazis, segons ha explicat Westwood-Brookes.

L'expert considera que és "complicat" trobar una relació entre les aquarel·les pintades per Hitler i els seus actes posteriors com a líder nazi. "Si s'espera que les seves obres reflecteixin imatges agressives, temes militars, batalles i cadàvers, no hi ha res a la seva producció que ho suggereixi" ha explicat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.