Cultura

Competència obre un expedient sancionador a Mediapro i GolTV per la revenda de drets de futbol

S'obre ara un termini màxim de 18 mesos per la instrucció de l'expedient i per la seva resolució

La Comissió Nacional de la Competència ha obert un expedient sancionador contra Mediaproducción SL (Mediapro) i la seva filial al 100% Gol Televisión SL, per possibles pràctiques anticompetitives en l'activitat de revenda de drets de retransmissió de partits de la Lliga i la Copa del rei de futbol a operadors de televisió de cara a les temporades 2009-2010 i posteriors. S'obre ara un termini màxim de 18 mesos per la instrucció de l'expedient i per la seva resolució.

Aquest expedient és el resultat d'una informació reservada oberta per la Direcció d'Investigació en què s'han analitzat les ofertes enviades per Mediapro a operadors de televisió de pagament i en obert, per la cessió de drets d'emissió i resums dels partits, així com els acords finalment assolits amb Mediapro.

A aquesta informació reservada s'ha sumat una denúncia de Canal Satélite Digital SL, que pertany al grup Sogecable, contra Mediapro, entre d'altres qüestions, per la negativa a subministrar la senyal de partits de Lliga i Copa del rei de futbol que s'emeten per pagament per visió (PPV) a l'Estat espanyol, en vincular aquest subministrament a la contractació i comercialització del servei Gol Bar de Mediapro, destinat al sector de l'hostaleria.

En el marc d'aquesta denúncia, Sogecable ha sol·licitat a Competència l'adopció de mesures cautelars que obliguin a Mediapro a cedir la senyal dels partits de PPV, sense vincular aquesta cessió al servei Gol Bar. Aquesta sol·licitud d'adopció de mesures cautelars està sent analitzada pel consell de la Comissió Nacional de la Competència.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.