Cultura

Els guionistes creuen que la llei "normalitzarà" el desequilibri actual

El president de Guionistes Associats de Catalunya (GAC), Albert Plans, ha afirmat que la futura llei del cinema que prepara la Generalitat "normalitzarà" l'actual situació de desequilibri en l'estrena de films en català, que actualment arriba a un 3,5% del total.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Joan Manuel Tresserras, ha fet públic l'esborrany de la norma que preveu que la meitat de les còpies de les pel·lícules que s'estrenin a Catalunya se subtitulin o doblin al català.

Plans ha assenyalat que les mesures que s'han pres en aquest sentit fins ara han resultat "un fracàs absolut", i, segons ell, "caldria aconseguir més presència del català sense que ningú s'esquinci les vestidures i en faci escarafalls".

Segons la seva opinió, l'atenció que posarà la llei a l'àmbit de l'idioma i els subtítols "equipararà Catalunya amb la resta de països europeus i fins i tot els Estats Units".

Ha vist amb normalitat l'obligació que imposarà la Generalitat en un context general de foment de l'oferta de serveis culturals i de mitjans de comunicació en general.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.