Cultura

Un segle d'imatges entraran a la xarxa

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) posseeix un dels fons fotogràfics històrics més importants del país, amb prop de 350.000 imatges

El Centre Excursionista de Catalunya (CEC) posseeix un dels fons fotogràfics històrics més importants del país, amb prop de 350.000 imatges, que van des de l'últim terç del segle XIX fins a l'actualitat.

En ocasió del centenari de la fundació de l'Arxiu Fotogràfic del CEC, l'entitat ha aconseguit un finançament de 2,1 milions d'euros per catalogar i digitalitzar tot el conjunt, a més modernitzar les instal·lacions: es doblarà l'espai, s'adequarà a les noves tecnologies i es climatitzarà el local.

La Fundació La Caixa serà l'espònsor únic i es farà càrrec en exclusiva de tota la despesa, en el marc del conveni de la conselleria de Cultura amb les caixes catalanes. El projecte es desenvoluparà entre aquest 2009 i el 2015.

L'objectiu primordial és posar tot el fons a disposició del públic a través d'internet. L'accés serà possible mitjançant la Memòria Digital de Catalunya.

La renovació de l'Arxiu Fotogràfic s'afegeix a la de la biblioteca (que, entre d'altres coses, inclou més de 20.000 documents de finals del segle XIX) i la cartoteca (7.000 peces) del CEC, dos projectes igualment en curs, en aquest cas en virtut del suport de la conselleria de Cultura i la Diputació de Barcelona.

Manuel Castellet, exdirector de l'Institut d'Estudis Catalans i responsable de patrimoni del CEC, considera que, un cop finalitzat el conjunt d'operacions de posada al dia patrimonial del CEC, la societat catalana disposarà d'un fons excepcional.

Un fons que ja està donant peu a realitzacions, com ara l'edició, la primavera que ve, a càrrec del grup RBA, d'un llibre de Josep Font i Montse Solà a partir dels documents -incloses 7.000 fotos- sobre la masia catalana reunits entre 1923 i 1936. També se'n faran dues exposicions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Les cares diverses del ‘true crime’

Barcelona
novetat editorial

L’assassí més famós d’Irlanda, radiografiat

Barcelona
Laia Vilaseca
Novel·lista

Laia Vilaseca: “Escrivint, continuo sent jardinera i no arquitecta”

Barcelona
ARTS ESCÈNIQUES

L’Alegria que ‘triomfa’ als Premis de la Crítica

BARCELONA
música

El nou festival Guixolstronic proposa 12 hores de música electrònica

st feliu de guíxols
cultura

L’associació de museòlegs, sobre el polèmic canvi d’orientació del Museu del Disseny: “Caldrà esperar a que es presenti el projecte definitiu”

barcelona
Música

El Festival de Prada s’estén i ofereix concerts sense fronteres

Girona
DANSA

El Sismògraf convoca a respirar amb la natura i a flirtejar amb la tecnologia

OLOT
Crítica
música

Sostinguts per l’estiu

GIRONA