Cultura

RAC 1 es consolida

L’emissora del Grup Godó manté l’esquema que l’ha dut a ser líder d’audiència i limita les estrenes a un informatiu i ‘La competència’

RAC 1 fa bona aquella frase que diu que si una cosa rutlla, no cal remenar-la i, en coherència amb l’esperit que n’emana, presenta una graella per a la temporada 2009-2010 en què no hi ha lloc per als experiments.

En el seu cas, el manteniment d’una manera concreta d’adreçar-se a l’audiència està justificat: amb la proposta que renova a partir de dilluns vinent, RAC 1 va aconseguir la temporada passada alçar la copa del liderat a Catalunya amb 469.000 oients diaris, segons l’EGM.

Les dues úniques novetats amb què entraran en contacte els oients de RAC 1 a partir de la setmana vinent –les grans novetats, perquè cada programa ha fet els seus propis retocs– tenen a veure, d’una banda, amb el reforç dels serveis informatius, i, de l’altra, amb la necessitat de substituir amb garanties un dels programes que més bons resultats ha donat a l’emissora, Minoria absoluta.

Així, La nit a RAC 1, de dilluns a divendres i de nou a onze de la nit, arrodoneix la proposta informativa de l’emissora amb una edició que, segons el seu responsable, Xavi Freixes, “no es limitarà a repetir les mateixes notícies que s’han sentit durant tot el dia”.

Al seu torn, el relleu del programa d’on va sorgir el Polònia (TV3) l’assumeix La competència, a càrrec d’Òscar Dalmau i Òscar Andreu, que situen el programa en l’àmbit de l’humor entès com a eina d’interpretació i explicació de l’actualitat.

Matins i tardes
Quant als puntals de l’emissora, El món a RAC1, amb conducció de Jordi Basté, incrementa ostensiblement la nòmina de col·laboradors, que ara també acollirà, en qualitat de tertulians i entre d’altres, Toni Soler, Queco Novell, Jordi Graupera, Glòria Serra, Albert Montagut i Quim Monzó, que també accedeix a la qualitat de col·laborador del magazín de tarda de l’emissora del Grup Godó, Versió RAC 1, a càrrec de Toni Clapés.
En l’àmbit esportiu, es manté la tònica que conforma la resta de la graella de RAC 1.

Com a constants, hi ha la voluntat de seguir de prop, com fins ara, els partits del FC Barcelona i el RCD Espanyol a les competicions en què prenen part aquesta temporada des de programes com ara Primer toc, que s’emetrà cada tarda, i el nocturn Tu diràs, en què es comptarà amb les aportacions de Jordi Évole, el Follonero.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.