Cultura

El Baròmetre de la Comunicació manté el lideratge a Catalunya Ràdio però confirma que perd oients

L'estudi, elaborat per la Fundacc, situa RAC 1 en tercera posició, tot i que incrementa en 78.000 oients l'audiència

Catalunya Ràdio continua sent l'emissora més escoltada del país, contràriament al que deia l'últim EGM, segons els resultats del Baròmetre de la Comunicació i de la Cultura, de la Fundacc, fets públics aquest dimecres i corresponents a les dades d'audiència dels últims dotze mesos, Aquest estudi dóna 560.000 oients diaris a l'emissrora pública. La segona més escoltada seria la Cadena Ser, amb 449.000 oients, seguida de RAC 1, amb 327.000.

Amb tot, si es revisen els últims estudis d'audiència fets públics per la Fundacc des de l'octubre passat, es fa evident la tendència a la baixa de l'audiència de Catalunya Ràdio i l'increment progressiu d'oients de RAC 1. Així, el 26 d'octubre passat Catalunya Ràdio tenia 584.000 oients, 24.000 més que ara. Per la seva banda, RAC 1 durant aquest mateix període ha crescut 78.000 oients, passant dels 249.000 seguidors a l'octubre als 327.000 actuals. El canvi de tendència de les dues emissores coincideix en el temps amb els canvis de graella introduïts a Catalunya Ràdio després de la marxa d'Antoni Bassas.

Segons el Baròmetre de la Fundacc, l'emissora pública catalana manté el lideratge d'audiència que li prenia l'últim Estudi General de Mitjans (EGM) a favor de RAC 1. La diferència entre els dos estudis recau en la metodologia utilitzada. Totes dues institucions fan un nombre similar d'enquestes, però el Baròmetre de la Comunicació amplia la cobertura dels entrevistats a totes les comarques catalanes. L'EGM, en canvi, se centra principalment a les capitals de les quatre demarcacions.

Pel que fa als magazins matinals i segons un comunicat de Catalunya Ràdio, El matí de Catalunya Ràdio seria el programa líder a Catalunya amb 331.000 oients, El món a RAC 1 seria el segon més escoltat amb 265.000 seguidors, i Hoy por hoy, de la Cadeba Ser, el tercer amb 247.000 oients.

Les dades de les audiències dels programes només es fan públiques a aquells mitjans de comunicació que la sol·liciten.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.