Cultura

'Los girasoles ciegos', favorita dels Goya d'aquesta nit

Cinema

Los girasoles ciegos de José Luis Cuerda, amb quinze candidatures, és la pel·lícula que parteix com a favorita en la XXIII edició dels premis Goya que aquest diumenge se celebren al Palau Municipal de Congressos de Madrid. Sólo quiero caminar d'Agustín Díaz-Yanes, amb onze candidatures i Sangre de Mayo de José Luis Garci i Camino de Javier Fesser amb set candidatures cadascuna són les pel·lícules amb més possibilitats.

Pénelope Cruz competeix en la categoria d'actriu de repartiment per Vicky Cristina Barcelona. La batalla per emportar-se el premi a la millor pel·lícula i millor director està entre Camino, Los crímenes de Oxford d'Álex de la Iglesia i Solo quiero caminar.

Un any més la gala es transmetrà per TVE en fals directe, amb un retard de trenta minuts per tercera vegada consecutiva. En aquesta ocasió, l'actriu Carmen Machi pren el relleu a l'humorista José Corbacho en la conducció de la gala. Els encarregats de donar el toc d'humor a la cerimònia seran els membres de'Muchachada Nui.

El director de la gala Manel Iglesias ha afirmat que la gala d'aquest any es caracteritzarà per quatre elements: "sobrietat, elegància, diversió i agilitat".

La representació catalana
Els premis a la millor actriu protagonista compten amb doble representació catalana. Ariadna Gil per Sólo quiero caminar competirà contra Carme Elías per Camino.

Jordi Dauder també pot aconseguir el premi per la millor interpretació de repartiment masculina per Camino. I entre els documentals hi ha Bucarest, la memòria perduda d'Albert Solé.

S'espera que la gala duri prop de tres hores per repartir els 28 premis. El que ja és segur és que el director Jesús Franco s'emportarà el goya d'Honor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.