Cultura

'Los girasoles ciegos', seleccionada per competir als premis Oscar de Hollywood

Cinema

L'Acadèmia de Cinema ha fet pública la pel·lícula que representarà el cinema espanyol a la 81a edició dels Oscars de Hollywood en l'apartat de llengua no anglesa. Es tracta de Los girasoles ciegos, de José Luis Cuerda, que competia contra els Sangre de mayo de José Luis Garci i Siete mesas de billar francés de Gracia Querejeta, preseleccionades per optar al guardó. Aquesta elecció no garanteix la presència del film a la cerimònia de Hollywood, ja que és l'acadèmia americana qui escull entre tots els films internacionals presentats. La darrera tria es produirà el 22 de gener, exactament un mes abans de la gala d'entrega dels premis.

L'Acadèmia de les Arts i les Ciències Cinematogràfiques ha escollit Los girasoles ciegos, de José Luis Cuerda, com a candidata a representar l'Estat en la categoria de llengua no anglesa a la cerimònia dels Oscars de Hollywood. Sangre de mayo, de José Luis Garci, i Siete mesas de billar francés, de Gracia Querejeta, han quedat fora de la carrera cap als Oscars de Hollywood.

Los girasoles ciegos, de José Luis Cuerda, era la gran favorita des del principi. Aquesta pel·lícula està basada en la novel·la d'Alberto Méndez i tracta d'una mare, Elena (Maribel Verdú), que va trampejant els rigors de la postguerra, mentre la seva filla adolescent, Elenita (Irene Escolar), ha fugit embarassada amb la seva parella, Lalo (Martín Rivas), un jove que duu mesos en les llistes de la policia. Ricardo (Javier Cámara), el seu marit, viu amagat al dormitori matrimonial. Creient-la vídua, Salvador (Raúl Arévalo), s'obsessiona amb ella, fins al punt de presentar-se a casa seva i acorralar-la, cosa que impulsa Ricardo a descobrir-se per ajudar la seva dona.

L'última paraula la tindrà l'Acadèmia americana, que escollirà entre totes les pel·lícules presentades quines competeixen per l'Oscar a la millor pel·lícula en llengua no anglesa el pròxim 22 de gener. Un mes després, el 22 de febrer, tindrà lloc la gala d'entrega dels premis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.