Cultura

Àlex Rigola dirigirà la Biennal de Teatre de Venècia

El jove dóna les gràcies per aquesta oportunitat i explica que vol "crear un festival laboratori que conjugui investigació i experimentació amb teatre clàssic i contemporani"

El dramaturg espanyol Àlex Rigola ha estat nomenat director de la pròxima Biennal de Teatre de Venècia, que ha confiat a l'exresponsable del Teatre Lliure "l'interès de crear un festival que sàpiga escriure un recorregut teatral entre mestres reconeguts d'avui i la recerca de noves formes expressives".

"Volem oferir un bienni sota la direcció d'un jove i consolidat director europeu", ha dit el president de la Biennal, Paolo Baratta, després de finalitzar la reunió amb el consell d'administració en la qual es va fer efectiva la decisió, difosa a través d'un comunicat a la pàgina web.

Rigola (Barcelona, 1968), que el 2003 es va convertir en el responsable més jove del Teatre Lliure de Barcelona, ha dirigit grans clàssics de Shakespeare com "Julio César" (2002), "El procés" de Franz Kafka o "2666" de Roberto Bolaño. A més, Rigola ha viatjat a l'obra d'autors com Alfred Jarry, Eugene O'Neill o David Mamet i el mes de gener passat va debutar en el món de l'òpera amb "L'holandès errant", de Richard Wagner.

Aire fresc pel teatre
"M'esforçaré perquè la Biennal de Teatre tingui la mateixa esplendor que la ciutat de Venècia i espero que aquest sector pugui convertir-se en un punt de referència internacional de les arts escèniques contemporànies", ha afirmat Rigola. La Biennal de Teatre de Venècia se celebrarà el 2011 a la Ciutat dels Canals i pretén oferir un panorama de l'escena contemporània.

Després d'estar, durant quatre anys, sota la direcció del veterà Maurizio Scaparro, la Biennal de Teatre atorga la responsabilitat a aquest jove "per crear un festival laboratori que conjugui investigació i experimentació amb teatre clàssic i contemporani d'alta qualitat, italià i internacional".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.