Cultura

Guia per veure futbol televisat

El naixement de Gol TV i de Canal + Liga afegeix complexitat a l’oferta dels partits que es podran veure la temporada que ve

A l’existència de Gol TV –el canal que ja funciona a les plataformes de cable i que Mediapro vol que sigui una TDT de pagament a finals d’agost– s’ha afegit l’anunci per part de Sogecable del naixement de Canal + Liga, un nou canal de Digital + amb una oferta de Lliga pràcticament idèntica.

D’aquesta manera, bona part del futbol televisat que s’oferirà la temporada que ve serà de pagament, tot i que a un preu més assequible del que fins ara costaven els partits en peatge per visió (uns 12 euros un sol partit si es tractava del Barça o del Madrid).

Així, Gol TV –que ara emet a través de les plataformes Orange, Jazztelia, Ono i Telecable– oferirà cada jornada dos partits de Lliga de Primera Divisió, dels quals un serà sempre del FC Barcelona o del Reial Madrid (entre els quals hi haurà el primer derbi de la temporada, que tindrà lloc el 29 de novembre). També oferirà dos partits de Segona cada jornada.

L’oferta de Lliga de Canal + Liga és la mateixa, ja que Mediapro li ha venut els drets; i l’abonament mensual serà d’uns 15 euros en tots dos casos.

La diferència bàsica està en la resta de l’oferta. Gol TV emetrà un partit de la de la Copa del Rei els dimarts, dimecres i dijous, i tota la Champions: un en directe per jornada i la resta en diferit, la qual cosa suposa un total de 112 partits. Gol TV també té els drets de les lligues d’Anglaterra, França, Holanda, Itàlia, Escòcia, Portugal, Bèlgica, Alemanya, Argentina, Brasil, Equador i Colòmbia i de diversos tornejos europeus i sud-americans, com la classificació de la Copa del Món o la Copa Libertadores .

Per la seva banda, Canal + Liga (que estarà disponible en el dial 10 de Digital +) oferirà també la Copa del Rei i, a més, la UEFA Europa League. Però, a més, els seus abonats tindran accés al servei de pagament per visió de la plataforma i altres 37 canals més, que inclouen cadenes generalistes, televisions autonòmiques i canals informatius, d’entreteniment i esportius com ara CNN+, BBC World, Sony TV, Disney Channel o Real Madrid TV.

Partits en obert
Es manté un partit en obert per jornada, el dels dissabtes a la nit, que emetran TV3 i La Sexta. Al llarg de la temporada, aquestes emissores podran oferir vuit partits del Barça i vuit del Reial Madrid, com ara el derbi de l’11 d’abril del 2010.

En obert, TV3 i TVE-1 oferiran la Champions, la primera el partit de dimecres a les 20.45 h i la segona el de dimarts. TV3 i La Sexta també emetran un partit de la Copa del Rei per jornada.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.