Cultura

El Museu Diocesà de Lleida compra una talla al Metropolitan de Nova York

El Museu Diocesà de Lleida ha comprat al Metropolitan de Nova York una escultura en pedra original del segle XIV que representa Sant Antoni i va ser feta pel mestre Guillem de Solivella de l'Escola de Lleida.

Segons informa el diari La Mañana, la peça es troba al museu lleidatà des del mes de juny i es desconeix de quina església procedeix originàriament.
L'obra formava part dels fons del Metropolitan des del 1925, quan va ser cedida al centre pel milionari nord-americà John D. Rockefeller i no se sap quant n'ha pagat el Museu Diocesà.

Es tracta d'una obra de l'escultor Guillem de Solivella, que va treballar com a mestre d'obres a la Seu Vella entorn el 1378 i va executar part de la Porta dels Fillols. La peça és una escultura en pedra que reprodueix una figura humana masculina en posició frontal amb barba arrissada partida i ulls ametllats.

La directora del Diocesà, Montse Macià, creu que podria ser "la figura més important d'un retaule en pedra ubicat a l'exterior d'algun temple, ja que hi ha evidències a la peça de l'efecte de la pluja i altres agents atmosfèrics".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.