Cultura

L'alemany Gerhard Ertl guanya el Nobel de química pels seus estudis sobre processos químics en superfícies sòlides

L'alemany Gerhard Ertl, de l'Institut Fritz-Haver de la Societat Max-Planck de Berlín, ha estat guardonat amb el premi Nobel 2007 de química "pels seus estudis dels processos químics sobre superfícies sòlides", segons ha informat l'acadèmia sueca de les Ciències.

Segons el comunicat de l'acadèmia, els estudis d'Ertl -nascut el 1936- són importants "per a la indústria química i poden ajudar a entendre processos tan variats com ara per què s'oxida l'acer, com funcionen les piles de combustible o com actuen els catalitzadors en els nostres automòbils".

"Les reaccions químiques sobre les superfícies catalítiques juguen un paper vital en nombroses operacions industrials, com la producció de fertilitzants artificials", diu el text. "La química superficial pot explicar fins i tot la destrucció de la capa d'ozó", afegeix. "La indústria de semiconductors és una altra àrea que depèn del coneixement de la química superficial", precisa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.