Cultura

Camps dóna 10 dies a Acció Cultural del País Valencià per deixar d'emetre TV3 a València

Assegura que les emissions són il·legals i amenaça l'entitat de tancar el repetidor si no executa el requeriment. ACPV denuncia la "política de censura" del govern valencià i l'acusa d'agredir "la llibertat d'informació i d'expressió, i la llengua i la cultura catalanes"

El govern valencià ha remès aquest divendres un requeriment a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) mitjançant el qual se l'insta a parar, en un termini de deu dies hàbils, les emissions "il·legals" de TV3 a València i la seva àrea metropolitana a través del repetidor situat a Perenxisa, que dóna cobertura a les comarques d'Horta, part del Camp de Morvedre, Camp de Túria, Foia de Bunyol i Ribera Alta, amb una població d'1.300.000 habitants.

ACPV, des de la seva pàgina web, ha tornat a reclamar al govern valencià que "no executi el tancament del repetidor". També critica que l'executiu de Francisco Camps continuï aplicant la seva "política de censura i de tancament d'una televisió pública", com és TVC, amb el que "implica d’agressió contra la llibertat d’informació, la llibertat d’expressió i la llengua i la cultura catalanes".

Des de la Generalitat valenciana s'assegura, mitjançant un comunicat, que ACPV està "emetent el senyal digital d'aquesta televisió autonòmica sense la concessió administrativa pertinent" des del citat repetidor, que dóna cobertura a la ciutat de València i la seva àrea metropolitana.

"La Generalitat insta Acció Cultural del País Valencià que, en el termini de deu dies hàbils a comptar des de la recepció del requeriment, compleixi de manera voluntària l'ordre de cessament de les emissions", assenyala el govern valencià.

Si transcorregut aquest termini no s'han aturat les emissions, "la Generalitat procedirà a l'execució forçosa de la resolució, conforme a l'article 95 de la llei 30/1992 de 26 de novembre, de règim jurídic de les administracions públiques i del procediment administratiu comú".

La Generalitat valenciana actua, segons el comunicat, "motivat per la defensa de la legalitat i la protecció dels interessos dels concessionaris de la televisió digital terrestre (TDT), que legítimament han accedit a la concessió d'un canal de televisió digital terrestre local o autonòmica".  El repetidor de Perenxisa emet el senyal de TV3 en TDT "sense comptar amb la concessió administrativa" que ha d'atorgar el Consell mitjançant concurs obert.

La reciprocitat
Divendres passat, la portaveu del Consell, Paula Sánchez de León, va assegurar que la Generalitat exigirà al govern estatal l'aprovació del decret que permeti la reciprocitat d'emissió entre Canal 9 i TV3.

Amb tot, ACPV ha recordat aquest divendres que "continua constatant" que l'executiu de Camps "no ha tingut mai cap intenció de signar un acord de reciprocitat amb el govern català". Per l'entitat valenciana, "l'única intenció" del govern valencià és aconseguir del govern espanyol "un tercer múltiplex amb la falsa coartada que el necessita per fer arribar TV3 al País Valencià". Per l'ACPV, l'executiu de Camps podria fer passar a hores d'ara TV3 per "qualsevol dels canals lliures que la Generalitat valenciana té en el segon múltiplex concedit".

Per tot plegat, l'ACPV considera que "l'única possibilitat d'aturar el tancament de la xarxa de TV3 al País Valencià és aconseguir les 500.000 signatures de la iniciativa legislativa popular Televisió Sense Fronteres que faran possible el projecte de llei estatal que dóna cobertura a aquestes emissions".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.