Cultura

Wong Kar-wai podria presidir el jurat del Festival de Cinema de Xangai, en lloc d'Anthony Minghella

El director de cinema Wong Kar-wai presidirà l'onzena edició del festival Internacional de Cinema de Xangai, després de la mort recent del britànic Anthony Minghella, que havia d'ocupar aquest lloc, segons ha anunciat la premsa xinesa.

El Festival cada vegada es presenta més consolidat dins del sector i ha comptat en les seves últimes edicions amb presidents del jurat com Wu Tianming (2005), Luc Besson (2006), i el 2007 Chen Kaige, un dels cineastes xinesos amb més reconeixement internacional.

Com a membres del jurat hi ha participat també directors de cinema espanyols com Imanol Uribe (2005), Manuel Guitérrez-Aragón (2006) i Fernando Trueba (2007), que va fer de vicepresident.

El SIFF se celebrarà aquest any entre el 14 i el 22 de juny i els seus organitzadors esperen una resposta afirmativa per part de Wong Kar-Wai, malgrat que en aquestes dates podria tenir plans per a la promoció a Europa de la seva pel·lícula My Blueberry Nights.

Conegut per històries amb reminiscències estètiques dels anys daurats del vell Xangai, com In the Mood for Love i 2046, el mateix Wong va néixer en aquesta ciutat el 1958, i tot i que viu a Hong Kong des del 1963, té una estreta relació amb els productors de Xangai.

La propera cinta de Wong Kar-wai és una reedició de la seva pel·lícula Ashes of Time, en una nova versió que inclourà seqüències descartades de la seva presentació original del 1994, que serà distribuïda a Europa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.