Cultura

Pàmies guanya premi Setenil amb 'Si et menges una llimona sense fer ganyotes'

Guardó

L'escriptor Sergi Pàmies amb el seu llibre Si et menges una llimona sense fer ganyotes, publicat per Anagrama, ha estat el guanyador del IV Premi Setenil al Millor Llibre de Relats Publicat a Espanya, dotat amb 12.000 euros.

Fonts de l'Ajuntament de Molina de Segura, que convoca el premi, han informat avui que Si et menges una llimona sense fer ganyotes inclou vint contes que combinen situacions quotidianes i fantàstiques.

L'obra, prologada per Enrique Vila-Matas, havia ser inicialment editada en català, encara que posteriorment el propi autor la va traduir al castellà.

El llibre, que ja té diverses edicions, ha estat també guardonat amb el premi Ciutat de Barcelona 2006 de Literatura i el Premi Lletra d'Or 2007 a la millor obra publicada en català de l'any.

Els llibres finalistes d'aquesta edició del premi Setenil han estat Tráeme las pilas cuando vengas, de Pepe Monteserín; Alumbramiento, d'Andrés Neuman; La sombra del caiman, de Manuel Moya; Sin tu, de Mara Torres, i La mujer sin memoria, de Silvia Sánchez Rog.

Sergi Pàmies es va donar a conèixer amb T'hauria de caure la cara de vergonya, llibre al que van seguir Infecció, La primera pedra (Premi Ícaro), L'instint (Premi Prudenci Bertrana), Sentimental i La gran novel·la sobre Barcelona (Premi de la Crítica Serra D'Or), que va publicar en castellà Anagrama i que van ser traduïts al francès i, alguns , a l'alemany.

El jurat del IV Premi Setenil al Millor Llibre de Relats Publicat a Espanya ha estat format en aquesta ocasió per Ana María Matute, José María Jiménez Cano, José Belmonte Serrano i Manuel Moyano, i ha elegit el llibre guanyador d'entre les quaranta-cinc obres presentades per editorials de tot Espanya.

L'acte de lliurament del premi es farà l'11 de desembre de 2007, al saló de plens de l'Ajuntament de Molina de Segura, amb l'assistència de l'autor guardonat, dels membres del jurat i de diferents autoritats.

Els guanyadors de les anteriors edicions del Setenil, un premi de creixent implantació en el panorama literari nacional, han estat Alberto Méndez, per Els girasoles ciegos; Juan Pedro Aparicio, per La vida en blanco, i Cristina Fernández Cubas, per Parientes pobres del diablo.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.