Cultura

'Enderrock' celebra 15 anys amb un concert per Sant Jordi amb Albert Pla i 14 noms catalans més

Música

La revista Enderrock celebrarà el seu 15è aniversari amb una gran festa de la música a la sala barcelonina Razzmatazz la nit de Sant Jordi. "Volem que sigui un concert de les noves generacions que estan fent música en aquest país", explicava ahir Lluís Gendrau, director de la revista, durant l'acte de presentació.
Sota el lema + Músi-K q Mai s'han reunit 15 noms que actualment són considerats les grans promeses de l'escena catalana. A la llista, que ha sigut "molt difícil de consensuar", hi ha Mazoni, Sanjosex, Sanpedro, Nisei, Refree, Plouen Catximbes, Rosa-Luxemburg, VerdCel, Cesk Freixas, El Fill del Mestre, Miquel Abras, Clara Andrés, Filipo Landini i Anímic.

Tots aquests joves artistes seran "apadrinats" per un experimentat Albert Pla, que ells mateixos han triat perquè ha estat "el més renovador i el que ha trencat esquemes". Per fer una mica més única cadascuna de les actuacions, que duraran entre 30 i 45 minuts i que estaran repartides entre els tres escenaris del Razzmatazz, s'ha demanat als artistes que facin "una picada d'ullet als seus referents, tant en forma de versió com en forma de convidat".

Edició especial i DVD
A més d'aquest gran concert, el 15è aniversari s'arrodoneix amb un número especial doble que recull articles sobre els artistes més influents dels últims 15 anys i les 15 bandes amb més projecció del moment, a més de l'edició del DVD La gran nit del Sant Jordi, de Pere Pons i Àlam Raja, amb un reportatge sobre el concert del 14 de juny de 1991, que va reunir els quatre grups més destacats del rock català -Sau, Sopa de Cabra, Els Pets i Sangtraït- davant de més de 20.000 persones, un esdeveniment irrepetible, segons Lluís Gendrau, "perquè ara la manera d'entendre la música és diferent". Precisament l'Enderrock va sorgir amb el declivi del rock català, un parell d'anys després d'aquell Sant Jordi.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Patrimoni

El Museu Castell de Peralada exposa a Madrid una mostra sobre la gènesi de la seva col·lecció

Peralada
lletres

Homenatgen Feliu Formosa en ocasió del seu proper 90è aniversari

barcelona
art

Els promotors del fallit Hermitage de Barcelona negocien ara amb Carmen Thyssen

barcelona
FIGUERES

El Festival de Jazz de Figueres torna després de dos anys amb una nova direcció

figueres
música

El FEMJazz! tornarà a tenir la Draga com a escenari principal en la 30a edició

banyoles
Cinema

Cate Blanchett rebrà un Premi Donostia al Festival de Sant Sebastià

Sant Sebastià
ÒPERA

La directora Emma Dante castiga el ‘bullying’ a ‘La cenerentola’ de Rossini

BARCELONA
cinema

Pablo La Parra Pérez, nou director de la Filmoteca de Catalunya

Barcelona

Nou programa d’arts per quan tanqui Can Maristany

SANT CUGAT DEL VALLÈS