Cultura

El ministeri de Cultura compra 10 imatges de Centelles en una subhasta a Barcelona

Les fotografies eren propietat d'agències que les van utilitzar per difondre-les a la premsa internacional

El ministeri de Cultura va adquirir ahir 10 fotografies d'Agustí Centelles per 12.300 euros, en una subhasta celebrada a la sala Soler i Llach de Barcelona. També va comprar 80 lots d'altres fotògrafs que van arribar a un valor de 90.000 euros.

Entre les imatges subhastades n'hi ha dues de les més conegudes de Centelles; la dels guàrdies d'assalt amagats darrere dels seus cavalls, de 1936, i la del bombardeig de Lleida de 1937, en què una mare plora la mort del seu fill. Van arribar a un preu de 3.500 i 1.600 euros, respectivament.

A partir d'ara el ministeri de Cultura decidirà a qui atorga aquestes 10 fotografies, d'entre totes les institucions interessades.

El conservador de fotografia del Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC), David Balsells, present ahir a la subhasta, ha confiat que el MNAC obtindria "15 o 20" fotografies, i tot i que encara no hi ha terminis, segons ha avançat, "tot apunta que es resoldrà de manera normal".

"No sé si l'assumpte Centelles hi influirà, però en el preu és clar que no ha influït", ha dit Balsells, que també ha recordat que les fotografies subhastades ahir no tenen "res a veure" amb l'arxiu dels germans Centelles que s'ubicarà a Salamanca, ja que provenen d'agències que les van utilitzar per difondre-les a la premsa internacional.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.