Cultura

El Saló del Manga aplega 60.000 visitants

Cultura

El XIV Saló del Manga ha tancat aquest diumenge les seves portes amb un balanç "molt positiu", segons els seus organitzadors. Tot i l'actual situació de crisi econòmica, la trobada ha aplegat des de dijous un total de 60.000 visitants.

El certamen s'organitza des de l'any 1995 i és un dels més importants que se celebren fora del Japó, tant pel que fa al nombre dels visitants com al d'expositors.

El director del Saló del Manga, Carles Santamaria, ha declarat a l'ACN que, fins i tot, representants del ministeri d'Afers Exteriors del govern japonès estan interessats en el format de la trobada, perquè la consideren una eina útil de promoció de la cultura nipona a l'estranger.

Santamaria ha destacat que fora dels salons que es fan al Japó "el que més agrada és aquest", pel seu "format", "equilibri" i "filosofia". El perfil de visitant té entre 12 i 20 anys, i la presència de nois i noies és molt equitatiu. El director del Saló del Manga ha afegit que molts dels lectors que fa 15 anys es van aficionar al còmic japonès, segueixen encara les darreres novetats, quan ja han arribat, o superen, la trentena.

Els concursos, la participació popular, els tallers i les exposicions –com la dedicada al personatge de dibuixos animats Doraemon- han completat una programació variada i que, en general, han propiciat un 'balanç molt positiu' d'aquesta catorzena edició.

Els millors Manga de l'estat espanyol
El Saló del Manga ha lliurat també aquest cap de setmana els primers premis batejats amb el nom del certamen. Els guardons reconeixen els millors productes del gènere que s'han publicat o produït a l'estat espanyol i s'han atorgat a partir d'una votació a Internet. L'obra 20th Century Boys de Naoki Uraswa i publicat per Planeta DeAgostini, ha estat considerat com a millor manga d'adult de l'any, i Death Note de Tsugumi Ohba i Takeshi Obata, publicat per Edicions Glénat, ha estat guardonat com a millor manga d'aventures.

El certamen ha reconegut també Goro Goro Miau, de Shinta Chô, com a millor manga infantil i Nana, d'Ai Yazawa, com a millor manga per a noies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.