«Un principi trist i un final feliç»

Joel Cavallé, un nen d'Avinyonet de Puigventós, és l'autor del microrelat que dóna títol a aquesta informació, i gràcies al qual va obtenir un accèssit infantil en el concurs Micccrorelats, organitzat per Figueres, Capital de la Cultura Catalana, les llibreries figuerenques Mallart, Masdevall i Text, i el bisetmanari Hora Nova.

Els guanyadors del concurs són el figuerenc Jordi Campistol, amb l'obra La platja d'Argelers –1939–; la gironina Bàrbara Palacios, amb En venda, i la barcelonina Letícia Castellsaguer, amb El fals funeral.

Campistol va escriure el microrelat a tall d'homenatge al seu pare: «Filat d'espines; mur d'aigua; seient d'arena, a voltes humida, a voltes ardent; fred, suor, gana, menyspreu, crueltat: la platja d'Argelers. Té les mans netes, li diuen que pot tornar, la dona i el fill l'esperen. També un tren. L'enganyen i l'envien a Deusto. Puces, polls, Caralsol... Home miserable! Dos anys fora. El fill no el coneix, el rebutja. Quina bogeria! Què vol dir humanitat? Qui controla el món?»

L'obra de Bàrbara Palacios és una peça molt més breu, però precisa: «(espai en blanc. moltes possibilitats argumentals. preu a convenir)», mentre que Letícia Castellsaguer també va decantar-se per la brevetat: «Feia veure que era morta, i ni així em vas portar flors.»

La meitat dels participants provenien de Figueres, però també hi van concórrer veïns de Girona, Banyoles, Palamós, Sant Feliu de Guíxols, Terrassa, Barcelona, la Roca, Vilablareix, Sarrià, Colera o Llers.

L'organització ha fet públic que l'alt nombre de participants i la qualitat dels relats asseguren la continuïtat del concurs.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.