Cultura

Només el 25% dels llibres que es troben a les llibreries de Catalunya són publicats en català

L'editorial Pagès Editors, es prepara aquests dies per la Diada de Sant Jordi amb una àmplia producció en català feta des de Lleida amb autors de diferents procedències. La major part de la producció de l'editorial és d'autors i temes de Lleida. El dia de Sant Jordi suposa un augment de les vendes de fins a un 10% per Pagès Editors, tot i que segons explica el seu director, Lluís Pagès, la producció es planteja per tot l'any i no per aquest dia.

Pagès afirma que les llibreries de Catalunya només tenen un 25% de llibres publicats en català. Això ho atribueix a una manca de normalitat lingüística i un clar domini del castellà.

Els llibres per sant Jordi són de temàtica general i de continguts demandats com els relacionats amb el litigi per l'art del Museu Diocesà de Lleida amb la Franja de Ponent com ara El dietari del bisbe Messeguer d'Isidre Puig i Carme Berlabé o El Complot d'Eugeni Casanova.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.