Cultura

Els professionals catalans opten a més de la meitat dels premis Max, que s'atorguen aquesta nit

A les 22h, comencen a Las Palmas de Gran Canària els premis Max de les Arts Escèniques, en un acte que homenatjarà el teatre independent i Francisco Rabal i en què surt com a favorita l'obra Tirant lo Blanc, dirigida per Calixto Bieito, amb vuit candidatures.

En la XII cerimònia d'aquests premis, que concedeix la Societat General d'Autors i Editors (SGAE), es lliuraran 27 guardons –a més del Max d'Honor–, 23 d'aquests per distingir els millors espectacles de la temporada.

Els professionals catalans opten a 17 premis i, per exemple, en la nominació de millor director musical i millor actor de repartiment tots els aspirants són catalans.

En la categoria de millor espectacle hi ha com a finalista 2666, del Teatre lliure i grec'07, el director de la qual Àlex Rigola també està nominat a millor director d'escena. Com a millor espectacle de teatre musical, Boscos Endins de Dagoll dagom i Spamalot de Filmax. Com a millor espectacle de dansa, Sirena a la plancha de la companyia de Sol Pico. Com a millor escenografia, Bibiana Puigdefàbregas per Germanes i Max Glaenzel i Estel Cristià per 2666. Com a millor figurinista, Mercè Paloma per Tirant lo blanc o Montse Amenós per El llibertí.

Els muntatges que aglutinen més candidatures, després de Tirant lo Blanc, són De cabeza, amb sis, de la coreògrafa i Premi Nacional de Dansa Teresa Nieto. Amb cinc nominacions, Argelino, servidor de dos amos, de la companyia Animalario i el Teatre de l'Abadia, i Barroco, del director eslovè Tomaz Pandur i protagonitzada per Blanca Portell.

L'acte, que presentarà l'actor Ángel Ruiz i té un pressupost de 300.000 euros, se celebra per primera vegada fora del territori peninsular i coincideix amb el desè aniversari del Teatre Cuyás.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.