Cultura

El Col·legi de Periodistes protesta a l'ambaixador d'Israel per una agressió del seu exèrcit a una reportera de TV3

El Col·legi de Periodistes de Catalunya ha enviat una carta de protesta a l'ambaixador d'Israel a Madrid, Rafael Schutz, pels trets dels antidisturbis que va rebre el 23 de gener una reportera del programa 30 minuts de TV3, Cristina Rivas, mentre rodava un reportatge a Bilin, on aquell dia es feia una manifestació de protesta contra el mur de separació de Cisjordània. Segons el col·legi, Rivas estava acreditada i en una posició separada dels manifestants i ja havia estat identificada pels soldats israelians com a informadora.

Tot i això, un dels soldats de l'exèrcit israelià va disparar un tret amb càrrega de gas tòxic en direcció al punt on era la periodista catalana, que va resultar ferida greument a la cama esquerra. Segons denuncia la carta, en la qual el col·legi vol traslladar a l'ambaixador la seva "protesta més enèrgica", el tret va ser disparat directament i intencionadament contra la víctima.

En un primer moment, Rivas va ser atesa en un centre mèdic de Ram Al·lah i posteriorment va ser traslladada a Jerusalem. Un cop a Barcelona, la periodista va haver de ser intervinguda quirúrgicament per fer-li un empelt de pell i no es descarta que els metges l'hagin d'operar de nou en un futur.

En la carta, el Col·legi de Periodistes lamenta "profundament aquesta brutal agressió contra el dret a la informació" i alerta que podia "haver costat la vida a la periodista". També, fa una crida a les autoritats a respectar els convenis internacionals sobre la llibertat d'informació.

El col·legi s'afegirà a les iniciatives legals que la reportera decideixi dur a terme.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.