Cultura

RAC 1, Premi Nacional

Els premis que atorga la Generalitat van reconèixer la projecció de l’emissora de ràdio, que ja volta els 300.000 oients diaris

Els Premis Nacionals de radiodifusió, televisió, Internet i telecomunicacions, que es van atorgar ahir al Palau de la Música, han reconegut aquest any la tasca de RAC 1 “com a primera proposta de radiodifusió comercial del país amb èxit d’audiència, viabilitat econòmica i ús de la llengua catalana al 100%”, tal com va apuntar el jurat. El director de l’emissora, Eugeni Sallent, va rebre, de mans de Josep-Lluís Carod-Rovira, el Premi Nacional de radiodifusió.

Sallent va voler destacar que la història de RAC 1“és una història d’èxit des del moment del seu naixement”. El director de RAC 1 va remarcar la capacitat de l’emissora de connectar amb el públic jove i de crear “un segell propi: el segell RAC 1”, que els ha permès arribar als 300.000 oients diaris.

El conseller de Cultura i Mitjans de Comunicació, Joan Manuel Tresserras, que presidia el jurat d’aquesta edició dels premis, va remarcar que aquests guardons premien “la qualitat, que està marcada per la capacitat d’independència, de la qual els guardonats són un bon exemple”.
Oleguer Sarsanedas, director de Catalunya Ràdio, va recollir el Premi Nacional d’Internet pel projecte d’iCat fm, “que ha permès a l’emissora guanyar en qualitat, diversitat i audiència”. D’altra banda, la categoria de telecomunicacions va premiar Guifi.net, com a“xarxa de telecomunicacions oberta, en banda ampla i neutral que assoleix prestacions d’alt nivell”.

Els premis van concedir dues mencions honorífiques. La primera va recaure en Francina Boris, la primera veu femenina de Ràdio Girona, per la seva trajectòria professional. La segona menció va reconèixer la tasca dels internautes anònims que fan present el català a Internet.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.