Cultura

El cantaor Miguel Poveda afirma que en temes com Frankfurt "la política emmerda la cultura"

Els artistes de flamenc nascuts a Catalunya "se senten partícips de la cultura catalana, s'expressen amb el flamenc i no estan en un gueto"

El cantaor Miguel Poveda, que oferirà a la Fira de Frankfurt al costat de Maria del Mar Bonet un recital de fusió de música mediterrània i flamenc, ha afirmat avui: "sóc català, faig cultura catalana i a Catalunya tenim diverses formes d'expressió".

Durant la presentació d'una altra actuació seva, al Festival Castell de Peralada (Alt Empordà), el 4 d'agost, Poveda ha considerat que els artistes de flamenc nascuts a Catalunya "se senten partícips de la cultura catalana, s'expressen amb el flamenc i no estan en un gueto". Preguntat per la polèmica sobre la representació de la cultura catalana a Frankfurt, el cantaor ha dit: "la política en aquests casos emmerda la cultura i els que treballem en la cultura no ho podem permetre".

A Frankfurt, Poveda compartirà escenari amb la cantant mallorquina Maria del Mar Bonet per interpretar Els treballs i els dies, un recital caracteritzat per la fusió de gèneres tradicionalment distanciats, com la música popular mallorquina i el flamenc.

Chicuelo se suma a les crítiques
De la seva banda, el guitarrista i compositor de flamenc català Juan Gómez Chicuelo, que participarà al costat de Poveda i el compositor i director d'orquestra Joan Albert Amargós en el concert de Peralada, ha qualificat d'"estupidesa" la polèmica que s'ha generat al voltant a la participació de Catalunya a Frankfurt.

"Els meus pares són de Badajoz i jo he nascut a Catalunya i em sembla una ximpleria tot això ja que en els temps que corren hi ha coses molt més importants que ser català o alemany", ha afegit el músic de Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat).


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.