Cultura

El Dia de la Música omple els carrers amb concerts

El Dia de la Música és una festa europea i internacional, impulsada el 1982 pel ministre de Cultura francès Jack Lang. Coincideix amb la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, i se celebra a un centenar de països cada 21 de juny. L'essència de la celebració és una festa popular i gratuïta on els músics toquen de franc, i que és oberta a tots els artistes que hi volen participar.

A Barcelona, el mirador del Parc Güell acollirà actuacions de 60 grups joves del Casal de Joves del Coll i del Centre Cívic El Carmel i una festa reagge fins la matinada. L'ajuntament de Barcelona ha programat música en directe als transports públics: espais com el vestíbul de Plaça Universitat o el Bus de la línia 7. Els catalans Facto delafé y las Flores azules, Gertrudis, La Casa Azul, Manos de Topo i Nubla participaran a partir de les cinc de la tarda a la Plaça Odissea de Barcelona en un acte organitzat per l'SGAE. A la nit, la Vella Dixieland actuarà a la Rambla del Carmel i Frágiles i Luiviu ho faran a l'Espai Jove de l'Eixample.

La festa serà multitudinària a Girona amb l'actuació de 700 músics de diferents estils i tendències repartits en sis escenaris de la ciutat.

A Tarragona, la diada es desenvoluparà entre la Rambla Nova amb activitats com una mostra de balls de diables i concerts de música tradicional i diferents espais de la ciutat que acolliran actuacions de les bandes i aules de música gironines.

A Lleida, l'Auditori Enric Granados serà la seu de les audicions dels músics lleidatans, al Pati de les Comèdies s'hi podran escoltar combos i percussions, i a la plaça Paeria música tradicional catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
ARQUITECTURA

‘Parlaments d’aigua’, la proposta catalana per a la Biennal d’Arquitectura

BARCELONA
ART

L’artista Refik Anadol estrena una quarta obra exclusiva per a la Casa Batlló

BARCELONA
Cultura

Primeres cinc figures de la imatgeria festiva declarades Bé Cultural d’Interès Nacional

Vilafranca del Penedès
Cinema

El cinema Truffaut renova la seva identitat visual corporativa

Girona
Música

Julieta i Mushkaa col·laboraran juntes en un nou tema

barcelona

Sons del Món arrenca la 17a edició amb el 80% de les entrades venudes

ROSES
Eric del Arco
Aprenent de llibreter a la llibreria Documenta i president del Gremi de Llibreters de Catalunya

“La Sagrada Família és la icona número 1 del món”

Barcelona
cinema

Amics, amants i còmplices de la Filmoteca

Barcelona
Sergio Dalma
Cantant

“Els artistes tenim molt d’ego, però els polítics... déu-n’hi-do!”

Barcelona