Cultura

El Dia de la Música omple els carrers amb concerts

El Dia de la Música és una festa europea i internacional, impulsada el 1982 pel ministre de Cultura francès Jack Lang. Coincideix amb la festivitat de Santa Cecília, patrona de la música, i se celebra a un centenar de països cada 21 de juny. L'essència de la celebració és una festa popular i gratuïta on els músics toquen de franc, i que és oberta a tots els artistes que hi volen participar.

A Barcelona, el mirador del Parc Güell acollirà actuacions de 60 grups joves del Casal de Joves del Coll i del Centre Cívic El Carmel i una festa reagge fins la matinada. L'ajuntament de Barcelona ha programat música en directe als transports públics: espais com el vestíbul de Plaça Universitat o el Bus de la línia 7. Els catalans Facto delafé y las Flores azules, Gertrudis, La Casa Azul, Manos de Topo i Nubla participaran a partir de les cinc de la tarda a la Plaça Odissea de Barcelona en un acte organitzat per l'SGAE. A la nit, la Vella Dixieland actuarà a la Rambla del Carmel i Frágiles i Luiviu ho faran a l'Espai Jove de l'Eixample.

La festa serà multitudinària a Girona amb l'actuació de 700 músics de diferents estils i tendències repartits en sis escenaris de la ciutat.

A Tarragona, la diada es desenvoluparà entre la Rambla Nova amb activitats com una mostra de balls de diables i concerts de música tradicional i diferents espais de la ciutat que acolliran actuacions de les bandes i aules de música gironines.

A Lleida, l'Auditori Enric Granados serà la seu de les audicions dels músics lleidatans, al Pati de les Comèdies s'hi podran escoltar combos i percussions, i a la plaça Paeria música tradicional catalana.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.