Cultura

'L'últim patriarca', el llibre en català més venut

L'últim patriarca de l'escriptora vigatana Najat El Hachmi ha estat la novel·la en català més venuda de la diada de Sant Jordi.

El fet que L'últim patriarca, una novel·la a cavall entre el Marroc i Catalunya, hagi rebut el premi Ramon Llull ja feia preveure que el llibre es convertiria en l'èxit de la jornada.

En l'apartat de ficció en català, els títols que han preferit els compradors han estat Et donaré la terra, de Chufo Llorens, i El nen amb el pijama de ratlles, de John Boyne.

Les memòries de Carles Rexach i les de Jordi Pujol, també s'han fet un lloc en el llistat dels llibres en català més comprats avui.

Zafón, arrasa en castellà
L'escriptor barceloní Carlos Ruiz Zafón ha arrasat per golejada, amb El juego del ángel, no només pel nombre d'exemplars venuts, sinó també per la quantitat de dedicatòries que ha signat als seus lectors.

Com ja era previsible, Zafón s'ha imposat a tots els seus oponents, escrivissin en la llengua que fos, alguns d'ells il·lustres com Isabel Allende, Noah Gordon o Tracy Chevalier, així com els anomenats autors mediàtics com els televisius Andreu Buenafuente, Toni Soler o Risto Mejide.

Les estimacions de vendes facilitades pel Gremi de Llibreters no han ofert moltes sorpreses: Zafón ha estat el més venut en ficció en castellà, seguit a distància per Eduardo Mendoza i El sorprendente viaje de Pomponio Flato, i per Ken Follet amb Un mundo sin fin.






Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.