Cultura

'Forasters' i 'Bienvenido a Farewell-Guttman', els films amb més nominacions als premis Gaudí

Cinema

La pel·lícula de Ventura Pons Forasters, adaptació per al cinema d'una obra del dramaturg Sergi Belbel, és amb deu candidatures el film en llengua catalana més nominat per competir en la primera edició dels premis Gaudí, que atorgarà l'Acadèmia del Cinema Català el 19 de gener i que transmetrà TV3. Els films El Cant els Ocells, Forasters, My Way i Road Spain opten a la millor pel·lícula en llengua catalana.

Forasters ha rebut deu nominacions en deu categories dels premis, les mateixes que la pel·lícula en llengua no catalana Bienvenido a Farewell-Gutman, de Xavi Puebla.

El film de Ventura Pons té també nominacions en la categoria de millor guió, millor interpretació femenina per a Anna Lizarán, millor interpretació masculina Sscundària per a Dafnis Balduz, millor interpretació masculina principal per a Joan Pera, millor muntatge, música original i direcció artística, entre d'altres.

A més de millor pel·lícula en llengua no catalana, el film Bienvenido a Farewell-Gutman, de Xavi Puebla, opta al millor guió, direcció artística, muntatge, música original, fotografia, interpretació masculina per a Lluís Soler, masculina secundària per a Pep Anton Muñoz i femenina per a Anna Fernández.

Vicky Cristina Barcelona, Bienvenido a Farewell-Guttman, Transsiberian i No me pidas que te bese porqué te besaré han estat nominades al millor film de llengua no catalana.

L'Acadèmia ha fet públiques les nominacions en un acte a La Pedrera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.