Cultura

La protesta dels treballadors paralitza les emissions de TVE Catalunya

El director de TVE, Javier Pons, dóna suport a Montse Abbad, responsable de Sant Cugat, el dia que el centre queda sense activitat

La jornada de protesta dels treballadors de TVE-Catalunya d'aquest divendres està tenint un gran seguiment, d'un 80 per cent del personal segons fonts del comitè d'empresa. La protesta ha tingut com a conseqüència més visible i gairebé històrica la suspensió de l'Informatiu migdia, que s'emet per la primera cadena, i de qualsevol informació que s'hagués de produir a Catalunya als Telediarios. Els treballadors reiteren el seu rebuig a les mesures aplicades per la direcció de TVE, i especialment per la responsable del centre de producció de Sant Cugat, Montse Abbad, a qui acusen de manca de previsió i desinterès pel futur de les emissions en català de la cadena estatal.

La responsable del centre de Sant Cugat s'ha vist acompanyada aquest divendres pel director de TVE, Javier Pons, i per la responsable de recursos humans, Marta Bretos. La direcció de TVE ha volgut relativitzar la causa de l'aturada i assegura que l'Informatiu vespre, un dels espais més antics en antena, es tornarà a emetre al setembre. En relació als trasllats de redactors als serveis de RNE, la direcció argumenta que no són forçosos, sinó que es tracta d'uns canvis d'adscripció que estan en període de voluntarietat fins a mitjans de setembre dins de la societat del grup RTVE, atès que entenen la ràdio i la televisió com una mateixa empresa.

L'empresa argumenta que té tot el dret legal a establir aquests canvis, ja pactats amb el comitè general intercentres, que “no suposen cap detriment de les seves condicions de treball”, i assenyala que en cap cas poden ser anomenats “trasllats forçosos”, tal com fa el comitè d'empresa. Els representants dels treballadors, en canvi, subratllen que el nombre de trasllats representa un 20% de la plantilla de periodistes dels serveis informatius diaris i recorden que la supressió de l'Informatiu vespre durant el mes d'agost i mig setembre s'ha produït per incapacitat d'atendre la producció d'aquest programa.

La direcció de TVE afirma que la protesta és “injustificada” i explica que s'ha mostrat oberta a negociar uns serveis mínims des del 7 d'agost, sense arribar a cap acord amb els treballadors. Aquests, per la seva banda, acusen la direcció de negar-se a permetre l'emissió d'un comunicat sobre els motius de la vaga durant aquest espai.

Per la seva banda, el Consell d'Informatius de TVE instava dijous en una nota al president de la CRTVE, a la directora de Recursos Humans, al director de TVE i al director dels serveis informatius a buscar un acord amb els representants dels treballadors de Sant Cugat per garantir els serveis bàsics a què està obligada legalment Televisió Espanyola.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.