Cultura

El messies gai s'acosta

Rufus Wainwright publica la setmana pròxima un CD amb DVD 'Milwaukee at last!!!', un apoteòsic concert de la seva gira del 2007

Ser original partint de la tradició: aquest és el gran secret de Rufus Wainwright. Histrió pop i delicat chansonnier, el cantant i compositor canadenc ha sabut unificar gèneres dins la seva manera peculiar d'entendre la música. Rufus combina l'òpera amb el cabaret, l'esperit d'un cantautor francès amb la teatralitat d'una estrella rock. Així pot unificar el llegat de Leonard Cohen i Jacques Brel amb la potència i geni d'Elvis Presley. Res no li és aliè, ni una bona lletra ni un gran concert amb banda. Intimista i víctima de les seves delirants borratxeres d'ego, ningú pot evitar quedar-se bocabadat davant les seva capacitat expressiva.

El fans del músic rebran la setmana que ve, publicat per Universal, Milwaukee at last!!!, un CD -amb DVD a l'edició de luxe- amb deu peces que Rufus Wainwright va recrear l'agost del 2007 al Pabst Theatre de Milwaukee dins la gira apoteòsica del disc Release the stars. Acompanyat d'un grup de virtuosos, podem escoltar alguns dels grans èxits del compositor com The art teacher, Release the stars, Between my legs i Gay Messiah, al costat de rareses com el tema tradicional cèltic Macushla i de la versió del clàssic If love were all, de Noel Coward. Wainwright es mostra en estat pur. És una bèstia d'escenari i pot agradar tant amb un orquestra com amb l'acompanyament únic del piano. L'espectacular entrada de Milwaukee at last!!! amb el tema Release the stars ja ens deixa bocabadats per no parlar de la sortida amb tot un himne del moviment gai, Gay Messiah, amb versos tant inspirats que Rufus vocalitza en una autèntica exhibició de talent: "I llavors renaixerà del porno dels 70 vestint mitjons llargs amb estil i un somriure tan innocent. Més val que preguis pels teus pecats perquè el messies gai s'acosta. Caurà de les estrelles Studio 54. I apareixerà a la sorra de la platja de l'Illa del Foc. Més val que preguis pels teus pecats perquè el messies gai s'acosta. No, no seré jo. Jo sóc Rufus el Baptista. Jo no seré el batejat amb semen. El que passarà en lloc d'això és que algú demanarà el meu cap i llavors m'agenollaré i els el donaré abaixant la mirada".

El xut dels directes de Rufus queda perfectament recollit a Milwaukee at last!!! Contràriament al que succeeix amb molts artistes, que difícilment superen en els concerts els discos d'estudi, aquest treball en CD i DVD és el millor exponent del seu talent. El DVD de l'edició de luxe conté material inèdit i també l'ambient dels camerinos, on l'estrella s'exhibeix ben lluent.

Fill dels cantants folk Loudon Wainwright III i Kate McGarrigle, i germà de la gran Martha Wainwright, Rufus s'ha criat en els escenaris i els domina. Mai li són hostils. T'agradi o no t'agradi el seu estil, Milwaukee at last!!! emociona per la intensitat lírica, per la manera d'interpretar, per l'entusiasme. I reconforta.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.